Ungdomsbrandkåren får 30 000 kronor

Pengaregn över lokala initiativ på slätten

SVEDALA. Svedala ungdomsbrandkår får 30 000 kronor av Skurups sparbank. Och pengarna kommer väl till pass.

För femte gången delar Skurups Sparbank ut en miljon kronor av sitt överskott till bygden i projektet ”En miljon för bygden - näring åt din idé”. Temat för Miljonen 2017 är tillväxt och utveckling. 23 initiativ får dela på pengarna. Svedala ungdomsbrandkår är ett av dem.

– Vi kommer att köpa in nya hjälmar och larmställ. Hjälmarna vi har nu är från 80-talet. Vi måste bättra på säkerheten. Hade vi inte fått det här bidraget hade vi på något sätt fått jobba ihop pengarna i stället. Det här känns jätteskönt, säger Angelina Nilsson som är ledare för ungdomsbrandkåren.

Medlemmarna i ?ungdomsbrandkåren går i klass 6-9. De är för närvarande 20 stycken, vilket betyder att gruppen är fullsatt. De träffas en gång i veckan. Varannan gång har de fysisk träning så som fotboll eller styrka. Varannan vecka övar de på praktiska saker.

– I ungdomsbrandkåren får man en inblick i livet som brandman. Oavsett vad man gör sedan så har man mycket med sig senare i livet vad gäller säkerhet, första hjälpen och att släcka en brand till exempel, säger Angelina Nilsson.

Ungdomsbrandkåren är inte ensam i Svedala kommun om att få pengar via Miljonen. Företagarna Svedala tilldelas 50 000 kronor. Pengarna ska användas till fortsätta föreläsningar och nätverksträffar, för att framhäva betydelsen av de lokala verksamheterna och vikten av fortsatt utveckling.

Föreningen Visit Goda livet på Söderslätt och Sydkusten får 100 000 kronor för att bland annat bygga starkare broar mellan företag och kunder samt kompetensutveckla.

Även föreningen Söderslättsmärkt får pengar. 20 000 kronor till marknadsföring av föreningen där hantverkare, konstnärer och andra producenter i de fyra Söderslättskommunerna kan vara med.

 

LÄS MER: En miljon kronor till bygden

 

 

Publicerad 24 November 2017 13:43

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag