Generalen som tar över festivalen

Fia Sandström tar över rollen som festivalgeneral för Sommarrock Svedala

SVEDALA. Hon beskriver sig själv som i princip uppvuxen på gamla brandstationen och med musikföreningen SMURF. Fia Sandström är Sommarrock Svedalas nya festivalgeneral.

– Precis som för många andra inom sommarrocken så började det hela med SMURF även för mig. När jag var liten och åkte förbi sommarrocken eller brandstationen med mamma så sa jag alltid att ”där ska jag också vara när jag blir stor”, berättar Fia Sandström.

Med släkt, vänner och bekanta i föreningen utgjorde SMURF tidigt ett givet inslag i livet.

– Jag hjälpte till att klippa pass till sommarrocken så fort jag lärde mig klippa, typ. Så är det. Den yngsta personen i trycksaksgruppen i dag är nog tre år, säger Fia Sandström.

När hon gick på högstadiet startade hon ett band tillsammans med sina sysslingar och började repa på gamla brandstationen.

– Men jag kunde inte sjunga så det blev inte så mycket med det, skrattar hon.

I stället började hon jobba på gamla brandstationen och engagera sig på riktigt i SMURF. Hon jobbade på discon och var snart med på alla evenemang som anordnades. Hon var fast.

Sin första arbetande sommar på Sommarrock stod hon i ett mattält.

– Jag var jättenervös. Jag var inte så gammal och skulle plötsligt jobba och visa upp mig. Men det gick jättebra såklart.

Därefter har det rullat på. Fia Sandström har haft många uppdrag inom SMURF och det var därför naturligt att tacka ja till att bli festivalgeneral.

– SMURF har hjälpt mig att komma långt med mig själv. Jag har fått väldigt mycket, både vänner och erfarenhet som jag haft nytta av sedan jag kom ut i arbetslivet. I?föreningen får man lov att göra misstag och lära sig. Vi löser det ihop och är starka tillsammans, säger Fia Sandström.

I den nya ledningen finns också Sara Ollesdotter som är ekonomiansvarig, samt Ellen Wickström som är områdesansvarig. Nu är det dags för dem att sätta sin prägel på festivalen. Men Fia Sandström hoppas att ledningsskiftet inte ska märkas alltför väl.

– Visst vill vi sätta vår egen prägel, men vi vill behålla det som Sommarrock står för. Det ska fortsätta vara en familjefest med gemenskap, kärlek och frihet, där man ska känna sig trygg och bekväm. En hemvändarfest där man samlas och bara är.

 

Fakta

Namn: Anna-Sophia ”Fia” Sandström.
Bor: Svedala.
Åler: Fyller 25 år den 2 december.
Familj: Mamma, pappa, syster och hund.
Det här visste du inte om Fia: Jag kan inte resa campingtält.
Drömbokning till Sommarrock: Klart man vill ha hit Iron maiden men... Jag vill möta folket och vad de vill ha.

Publicerad 28 November 2017 06:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag