Foto: Mostphotos.com

Svedala tredje bästa skolkommun

SVEDALA.

När Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterar sin nationella ranking Öppna jämförelser – grundskola har Svedala kommun klättrat till plats 30 i Sverige, och plats tre i Skåne.

Resultatet av årets ranking innebär att Svedala kommun har klättrat 140 placeringar på två år i SKL:s mätning.

– Det ligger hårt och målmedvetet arbete bakom de resultat vi ser och jag är oerhört stolt över lärare, skolledare och personal som alla har bidragit till detta. Det är roligt att vi klättrar i Öppna jämförelser men det viktigaste är ändå att vi fokuserar på våra egna resultat. Vi är på väg och vi kan bli ännu bättre, särskilt när det gäller att höja våra meritvärden i kommunen, kommenterar utbildningschef Johan Lundgren på kommunens webbplats.

Årets öppna jämförelser beskriver i första hand resultat från läsåret 2016/2017. Syftet är att ge huvudmän och skolor underlag för skolutveckling och möjlighet att jämföra sina resultat med andra. I rapporten beskrivs även kommunernas resultat i relation till elevernas socioekonomiska bakgrund.

Varje år presenteras tre större skolrankingar. Förutom SKL rankar även Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund skolkommunerna. Sedan 2012 jobbar Svedala kommun mot målet att varaktigt räknas till en av landets tio bästa skolkommuner utifrån SKL:s Öppna jämförelser.

Publicerad 12 December 2017 05:51