Samfällighetsföreningen får tillbaka 2,7 miljoner.

Samfällighetsföreningen får tillbaka 2,7 miljoner. Foto: Mostphotos.com

Lättnad i Bara efter beskedet

2,7 miljoner tillbaka: "Det går inte att beskriva känslan"

BARA.

Samfällighetsföreningen Bara fiber får tillbaka 2,7 miljoner kronor. Det innebär en stor lättnad och att lånen kommer vara avbetalda betydligt snabbare än planerat.

Som Lokaltidningen tidigare rapporterat har Bara fiber fått tillbaka 2,7 miljoner kronor av Skatteverket. I dryga fem år har Bara fiber legat i tvist med Skatteverket angående ett momsärende. Frågan har gällt huruvida Bara fiber är skyldiga att betala moms på en viss del av sin verksamhet, eller inte.

Efter att Kammarrätten avgjort målet till Bara fibers fördel överklagade Skatteverket till Högsta förvaltningsdomstolen, som i november valde att avslå överklagandet. En lång och utdragen process är därmed över.

– Det här betyder att vi kan betala av våra lån snabbare än vad vi tidigare räknat med. Vi kommer att vara skuldfria på fem år. När vi är det kan vi halvera avgiften för alla våra medlemmar, säger Bengt Ohlsson som är ordförande i föreningen Bara fiber.

Cirka 650 hushåll i är för närvarande kopplade till nätet, som har kapacitet för ungefär 820 hushåll.

Tvisten har tagit mycket tid och energi. Skatteverket har överklagat flera beslut. Nu är Bengt Ohlsson lättad och glad att det hela är över, till Bara fibers fördel.

– Ojojoj, det är svårt att beskriva känslan. Det är en stor lättnad. Det har dykt upp så många frågetecken och undringar som dragit ut på tiden, säger han.

LÄS OCKSÅ: Bara fiber får tillbaka 2,7 miljoner

Publicerad 21 December 2017 06:30