"Mina barn ska kunna använda cykelvägen"

KLÅGERUP. Anna Asp drömmer om att cykelpendla från Klågerup till Bara och Malmö. Men i dag ser hon inget sådant alternativ. Det är dags att grusvägen mellan Klågerup och Bara asfalteras, tycker hon.

Anna Asp från Klågerup cyklar gärna. Men den ofta leriga och ojämna grusvägen som slingrar sig mellan Klågerup och Bara gör det svårt att exempelvis ta cykeln för att handla i Bara. Malmövägen vågar hon inte cykla utmed.

– Jag ser ju att vissa cyklar på bilvägen, men jag förstår inte hur de vågar när vägen är så smal. Det blir ett problem både för cyklister och bilister, menar Anna Asp.

Hon tar sig till Bara via grusvägen iband.

– Men den är i dåligt skick, gropig och svår att cykla på, så därför blir det väldigt sällan. Någon gång per sommar bara. Jag har pratat med grannar som inte ens känner till att den finns, säger Anna Asp.

Därför har hon nu skrivit ett förslag till Svedala kommun om att asfaltera cykelvägen mellan Bara och Klågerup, samt sätta upp belysning, med förhoppningen att det ska få fler att välja cykeln och låta bilen stå.

– Om det fanns en bra cykelväg tror jag även att folk skulle vilja cykla vidare till Malmö, jag är en av dem. Jag pendlar själv till jobbet i Malmö men som det är nu så cyklar jag bara till busshållplatsen och låter cykeln stå där, säger Anna Asp.

För att hennes förslag ska tas upp av berörd nämnd krävs att det får 30 röster på kommunens webbplats, under Idé Svedala. I skrivande stund är antalet ja-röster uppe i 150.

För närvarande är Anna Asp höggravid och cyklar därför inte alls.

– Jag vill att mina barn ska kunna använda cykelvägen i framtiden. Att de själva ska kunna ta sig mellan Klågerup och Bara på ett säkert sätt, säger Anna Asp.

Publicerad 11 January 2018 10:01

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag