Seglats och fågel i fokus

SVEDALA. Svedala föreläsningsförening har planerat en fullspäckad vår. Det blir alltifrån en världsomsegling till helt vanliga trädgårdsfåglar.

Svedala föreläsningsförening sparkar igång våren den 6 februari då Thomas Veber seglar in från Falsterbo. Han berättar historien om hur mamman och pappan sade upp sig från sina jobb, sålde bil och hus, och tog med barnen på en 15 månader lång seglats på de sju haven.

Föreläsningsvåren fortsätter sedan under tio tisdagar, varje vecka, med olika ämnen. Här följer några av dem.

Den 20 februari berättar Ingmar Skogar om Costa Rica och Nicaragua. Det blir möten med färglada grodor, molnskog, regnskog, vulkaner och kolibris. Programmet utlovar en biologisk mångfald som är svår att överträffa.

Den 27 februari berättar Erik Hirschfeld om våra vanligaste trädgårdsfåglar. Turen flyger sedan över till Sven Persson som utlovar en spännande historia om den mytomspunna storken och hur denna återvände hem till Skåne efter många år på annat håll.

Anders Reisnert, Bara, berättar under rubriken "Tre tätorter i Svedala kommun" den 13 mars.

Den 27 mars avslutas terminen i vanlig ordning med ett musikaliskt inslag. Gudrun Rooth inbjuder till allsång under rubriken "Gamla Schlagers och nya låtar".

Samtliga föreläsningar startar klockan 19.15.

Publicerad 26 January 2018 06:32