Nytt flyg till Helsingfors

Öppnar för snabbare resor till Asien

STURUP.

Nu införs ett nytt direktflyg från Sturup till Helsingfors.

Av
Emma Brännman

Från och med den 16 april går det att flyga med flygbolaget BRA direkt från Sturup till Helsingfors, och tillbaka. Den nya rutten mellan Malmö Airport och Vantaa Airport går sex gånger per vecka. Det blir flyg varje vardag samt på söndagar och resan tar en timme och 45 minuter.

– Jag är glad att kunna erbjuda våra resenärer en direktlinje till Helsingfors. Vi har en stadig tillväxt av resenärer och destinationer och nu kan vi addera både Helsingfors och många nya spännande destinationer vidare ut i världen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport i ett pressmeddelande.

Den nya linjen öppnar även för nya möjligheter att ta sig från Skåne till Asien. Kina är en av Tourism in Skånes prioriterade marknader och gästnätterna från Kina har tredubblats de senaste tre åren.

– Denna nya flyglinje med connections till 19 destinationer i Asien ger helt nya möjligheter både för näringslivet i Skåne och för de asiatiska besökarna, säger Pia Jönsson Rajgård som är VD för Tourism in Skåne AB i pressmeddelandet.

Publicerad 13 February 2018 10:39