Svensk design visas på Sturup

Av
Emma Brännman

STURUP. Nu ställer Nationalmuseum ut svensk design på Malmö airport. Utställningen Crossing Borders – Smart design visar svenska designprodukter inom digital kommunikation, digital produktion och design för hållbar utveckling. Utställningen möter alla resenärer som flyger från Malmö airport.

Utställningen innehåller till exempel en cykelhjälm där hjälmen kan informera omvärlden om en hård inbromsning eller kommunicera den geografiska positionen om bäraren blir medvetslös. En sladd gör dig medveten om hur mycket mer el hårtorken förbrukar i jämförelse med laddningen av din mobil. En påse bidrar till minskad spridning av kolera i tättbefolkade områden utan tillgång till toaletter. Tack vare ett enzym i påsen bryts avföringen snabbt ned och omvandlas till gödsel.

– Det är spännande att kunna lyfta fram svensk design som kan göra nytta på olika plan. Malmö Airport är en bra plats att visa utställningen på eftersom vi som Sveriges konst- och designmuseum vill vi nå publik över hela landet, säger Birgitta Castenfors, tillförordnad överintendent vid Nationalmuseum i ett pressmeddelande.

Utställningen pågår fram till slutet av maj.

Publicerad 15 February 2018 05:30

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag