Årets sportlov går i vidundrens fotspår.

Årets sportlov går i vidundrens fotspår. Genrefoto: Mostphotos.com

Skräcködlor på späckat sportlov

SVEDALA KOMMUN.

Sportlovet hägrar och det är dags att snooza och släppa loss ordentligt. Här följer ett axplock av lovets aktiviteter.

Av
Emma Brännman

Sportlovet bjuder på en rad aktiviteter för de lyckliga lediga och kan smygstartas redan på söndagskvällen den 18 februari. Då kan man bege sig till Svedala sporthall för att heja fram Svedalas handbollsherrar som möter Helsingborgs HK i division 4. Matchen börjar kl 17.

Efter en lång och skön sovmorgon börjar så det vidunderliga sportlovet på kommunens alla bibliotek. Utställningen Skånska dinosaurier är framtagen av Malmö muséer och handlar om jordens urtid med Skåne i centrum. Utställningen pågår från måndag till fredag under sportlovsveckan och vid utvalda tillfällen kan man även pyssla sig en triceratops, långhals eller t-rex, t ex. Det blir också vidunderliga sagor och möjlighet att göra animerad dinofilm.

Är skräcködlor inget som lockar, kanske käglor och klot på uppmärksamheten pockar. Då är nog sportlovets "cosmic bowling" något för dig. Här faller käglorna i takt med musiken, medan häftigt UV-ljus utlovas. Svedala bowlinghall måndag från kl 15 samt tisdag-onsdag från kl 11 är det som gäller.

Om teater är mer din grej kan kulturhuset Flamman och Sveamatea kanske locka fram nya sidor. Den som är mellan sju och 13 år kan bli stjärna för en dag. Tisdag eller torsdag kl 13–14 närmare bestämt. Det blir minspel, improvisation, scensamarbete och publikinteraktion. Föranmälan krävs.

Publicerad 16 February 2018 13:00