Vill ta Feministiskt initiativ till Svedala

SVEDALA.

Pia Karlsson är inte rädd för att säga vad hon tycker, och politiken har hon i blodet. Nu hoppas hon ta sig in i kommunpolitiken – med Feministiskt initiativ.

Av
Emma Brännman

Pia Karlsson har bestämt sig för att försöka starta upp en lokal styrelse för Feministiskt initiativ (FI) i Svedala kommun.

– Det här är någonting som jag har tänkt på i många år. Jag brinner för kvinnors och barns rättigheter och tycker att de behöver stärkas i kommunen. Det är 2018, och det är dags nu, säger Pia Karlsson.

Pia Karlsson beskriver sig själv som en föreningsmänniska och är för närvarande engagerad i Hyresgästföreningen och i Röda korset i Svedala. Hon har själv inte varit politiskt aktiv tidigare, men hennes pappa var aktiv inom Socialdemokraterna i Svedala under många år.

Nu känner Pia Karlsson att det är hennes tur. Nu, eller aldrig.

– Jag fyller 59 i år och vet att jag kommer ångra mig om jag inte gör det här nu. Jag är inte rädd för att säga vad jag tycker och jag bjuder gärna på mig själv, säger Pia Karlsson.

Den 7 maj har hon bjudit in partiledaren Gudrun Schyman till Svedala för att hålla ett informationsmöte, ett så kallat "homeparty", öppet för alla som är intresserade.

Hur tror du att Svedala kommun skulle ta emot Feministiskt initiativ?

– Det är svårt att svara på. Men de flesta som jag har pratat med är positivt inställda. Jag tror att det är många som känner som jag. Det behövs tre personer för att starta en styrelse, men ju fler desto bättre. Jag kan se att FI skulle kunna samarbeta med Vänsterpartiet, Miljöpartiet eller Socialdemokraterna. Jag ser mig själv som röd-rosa, säger Pia Karlsson.

Publicerad 05 March 2018 07:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag