Mostphotos.com

Kvinnor vägleder kvinnor i ny satsning

Av
Emma Brännman

SVEDALA. Studieförbundet Vuxenskolan startar nu ett mentorskapsprogram för kvinnor i Svedala kommun. Meningen är att kvinnor ska motivera och inspirera andra kvinnor till arbete och studier. Därför är studieförbundet nu på jakt efter både blivande mentorer och adepter, som är arbetssökande eller vill börja studera, i Svedala kommun.

Programmet drivs av Vuxenskolan i samarbete med Svedala kommun och kommer att erbjuda kostnadsfria träffar med föreläsningar, studiebesök och workshops. Deltagarna i programmet får själva möjlighet att utforma det genom att önska innehåll och teman. Under varje möte kommer det att finnas en ledare som stöttar mentorsparen.

Målet med mentorskapsprogrammet är att stärka kvinnor som är långt ifrån arbetsmarknaden med hjälp av informativa träffar som också kan bidra till ett större socialt nätverk. Träffarna är sju stycken, med start den 5 april. Den 23 mars hålls ett informationsmöte klockan 14.30 på Folkets hus i Svedala.

Anmälan till mentorskapsprogrammet görs till Jasmine Wahlström, verksamhetsutvecklare - integration, på Studieförbundet Vuxenskolan.

Publicerad 22 March 2018 13:20