Startskott för motormässa på Sturup

STURUP.

Den 28 april väntar en stor enduromässa intill Sturup raceway. Planen är att visa upp den växande motorsporten.

Av
Emma Brännman

Det började lite blygsamt med att motorklubben ville uppmärksamma en ny bana vid Sturup.

– Tanken var från början att vi bara skulle inviga den nya endurobanan. Men det har vuxit till någonting mycket större, berättar Matthew Bruhn från Limhamns motorklubb.

Det blir en "off road-mässa" med utställare ända från Spanien. Besökare kommer att kunna testa demomotorcyklar och träffa leverantörer. Kommunstyrelsens ordförande inviger mässan med bandklippning klockan 10.30.

– Meningen med mässan är att synliggöra sporten enduro, som växer i Sverige. Sporten har ganska många utövare i dag, men den är ändå anonym vilket gör det svårt för förarna att skaffa sponsorer om de inte redan har bra kontakter. Vi vill också visa på vikten av att utnyttja särskilda marker till att bygga banor på. Annars kör folk ut i skogen, säger Matthew Bruhn som är en av dem som tagit fram programmet för dagen.

Mässan är också ett sätt att visa att sporten kan generera turism till kommunen.

– Limhamns motorklubb har sin hemmaplan vid Sturup och det är klubbens styrelse som står bakom evenemanget, där eldsjälar som Lennart Larsson kämpat i många år för att bygga upp enduroverksamheten. För att mässan ska bli möjlig har vi också fått hjälp av lokala aktörer, som ställer upp gratis, det betyder jättemycket för genomförandet.

Dagen efter mässan hålls tävlingen Sydenduron, vilken brukar ha cirka 50–70 deltagare, på Sturup.

Publicerad 17 April 2018 12:00