Tre idrottsledare får stipendium

SVEDALA KOMMUN.

Tre idrottsledare i Svedala kommun belönas med varsitt stipendie, som delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten.

Av
Emma Brännman

Tre idrottsledare i Svedala kommun belönas med varsitt stipendium, som delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten. En av dem är 15-åriga Evelina Bursell som är ordförande i Klågerupskolans IF.

– Det känns bra och roligt. Jag blev överraskad, jag trodde inte jag skulle få det eftersom det finns så många andra som gör bra saker. Stipendiet betyder jättemycket och pengarna kommer att gå till föreningen på något sätt, säger Evelina Bursell till Lokaltidningen.

De andra två som belönas med stipendier är Mattias Andersson, Skabersjö IF, och Kajsa Siecke från Limhamns Motorklubb som har sin hemmaplan på Sturup.

Stipendierna är på 10 000 kronor vardera, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till ledarens förening för vidareutveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

Totalt delas 250 idrottsledarstipendier ut i hela Skåne.

– För 2018 har vi kunnat utöka antalet stipendier från 200 till 250. Med satsningen vill vi uppmärksamma de eldsjälar som engagerar sig i våra yngre generationer, säger Åke Jönsson på Sparbanksstiftelsen Skåne i ett pressmeddelande.

Det är tolfte gången som Skånes idrottsledarstipendier delas ut. Under våren har föreningar haft möjlighet att nominera en man och en kvinna. Den 16 maj får ledarna motta sina stipendier under en gala i Lund. Då offentliggörs även fem föreningspris med namnet ”Årets förnyare” på 25 000 kronor vardera till föreningar som gjort en insats utöver det vanliga.

Publicerad 18 April 2018 07:00

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag