Drömmen om cykelbana blir sann

KLÅGERUP/BARA.

Klågerupsbon Anna Asp drömmer om att cykelpendla på en säker väg mellan Klågerup och Bara. Nu ser drömmen ut att bli verklighet.

Av
Emma Brännman

Lokaltidningen har tidigare berättat om Anna Asps medborgarförslag om att asfaltera grusvägen mellan Klågerup och Bara. Den ofta leriga och ojämna grusvägen som slingrar sig mellan byarna gör det svårt att exempelvis ta cykeln för att handla i Bara. Och Malmövägen vågar Anna Asp inte cykla utmed. Därför skrev hon ett förslag till Svedala kommun om att asfaltera grusvägen och sätta upp belysning utmed den.

Nu har hennes förslag fått gehör i tekniska nämnden.

– Förslaget gick igenom i tekniska nämnden. Cykelvägen kommer asfalteras och solcellsbelysning kommer färdigställas under 2018, säger Anna Asp.

Hon är förstås glad över beskedet.

– Det är superkul såklart. Väldigt roligt att vi får en cykelbana och samtidigt kul att se att man som medborgare kan vara med och påverka, säger hon.

Anna Asps digitala förslag fick stöd av 237 personer som röstade för det på kommunens webbplats. För att ett medborgarförslag ska tas upp politiskt krävs numera att det får stöd av minst 30 andra personer.

Publicerad 25 April 2018 10:54

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag