Damerna startar säsongen på Tegelberga golfklubb

TRELLEBORG.

Både proffs och amatörer kommer att befolka banan när Tegelberga golfklubb står som arrangör av den första golftouren för damer den 4-6 maj.

Alla svenska golfklubbar får ansöka om att stå som arrangör under touren och Tegelberga golfklubb satsade och skickade in en ansökan.

– Syns man inte, så finns man inte. Vi är en ganska liten klubb med 1100 medlemmar men vi vill gärna visa vår fina bana och se till att våra medlemmar kan knyta kontakter och höja verksamheten ett snäpp. Det blir klubbens största arrangemang hittills, och alla jobbar ideellt, säger Bo Rolf, marknadsansvarig.

Swedish Golf Tour är en proffstävling, men även amatörer får vara med. De får dock inte tillgång till prissumman på 100 000 kronor, den är bara för proffsen.

– Men vi har så oerhört duktiga, unga tjejer, så visst kan det bli en amatör som vinner. Vi arrangerade en elitjunior tävling för både killar och tjejer i fjol och deras resultat var mycket imponerade.

Dagen innan tävlingarna börjar, den 3 maj, är det Pro-Am.

– Ett proffs ställer upp i ett lag tillsammans med två amatörer och går banan som den är upplagd inför tävlingarna. Det är ett sätt att knyta kontakter med till exempel sponsorer för proffsen men också ett sätt för proffsen att ge inspiration och låta golfen visa sig från sin bästa sida.Vi har både ett lag anmält från Peter Hansson, liksom tennisproffset Jonas Björkman och fotbollsspelaren Markus Allbäck, berättar Bo Rolf.

Publicerad 30 April 2018 07:00