Gänget som siktar på grillguld

SVEDALA.

Det har återigen blivit dags för det eldiga laget från Svedala att visa vad det går för. Och efter förra årets andraplats på EM är de otroligt revanschsugna.

Det grillande laget, "Team Fir-E barbeque och grill", som till hälften består av Svedalabor gör sig redo att dra på grillvantarna för att tävla på EM i grill. Den här gången på hemmaplan, i Brösarp den 9–10 juni. Ett tiotal svenska lag är uttagna till mästerskapet, två av dem har skånska grillare. Totalt tävlar ett femtiotal lag.

Laget siktar förstås på medaljplats och tror själva att chanserna är goda.

– Det blir nära och bra till Brösarp. Jag tror att vi har bra chanser att vinna i alla fall någon gren, säger Peter Mårtensson som bor i Svedala tillsammans med sambon och lagmedlemmen Camilla Karlsson.

Under sitt senaste Europamästerskap knep "Team Fir-E barbeque och grill" två andraplatser i två kategorier, och på VM blev det en femteplats och en sjundeplats av totalt 90 lag från hela världen.

– EM består av nio olika grenar och vi tävlar i alla. Det handlar bland annat om kyckling, fisk, en vegetarisk rätt och en dessert, berättar Peter Mårtensson.

En grillad dessert alltså?

– Ja precis. Vi har en grymt bra dessert i år, säger Peter Mårtensson som inte vill avslöja vad den består av.

Han och hans grillkumpaner har ett fullspäckat schema framför sig nu när grillsäsongen gör entré. Bland annat syns de på Vellingefesten den 15-16 juni och på Svedalafestivalen den 30 juni-1 juli.

Publicerad 11 May 2018 11:06