Mer tillgängligt när badet öppnar igen

SVEDALA.

Svedalabadet har fått ett rejält lyft. Det är ett barnvänligare och mer tillgängligt bad som öppnar för allmänheten den 16 juni.

Av
Emma Brännman

Än är det ett par veckor kvar innan Svedalabadet officiellt slår upp portarna. Men redan i går invigdes det upprustade badet för skolelever. På invigningen höll kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Delring (BP) tal och klippte band innan de första skoleleverna hoppade i plurret. Svedalabadet fyller 45 år i år.

– Det var dags för en stor renovering. Visst har det blivit fint? sade Birgitta Delring i sitt tal.

Renoveringen av omklädningsrummen påbörjades i höstas och arbetet utomhus satte igång i mars. En lekplats har byggts och en ny picknickyta tillkommit. Den stora bassängen har fått en ny matta både på botten och väggar. Stenplattorna som omgav bassängerna har ersatts av en blå gummimatta

– Badet är barnvänligare och säkrare. Gummiytan är lätt att spola av och rengöra vilket gör att det blir mer hygieniskt, säger Theodora Mårtensson som är anläggningssamordnare på Svedala kommun.

Hela området har handikappanpassats för att öka tillgängligheten, huset har målats om, duschar fräschats upp och nya träd samt gräs har planterats.

– Förra sommaren var det klent med besökare på grund av vädret. I år hoppas vi på bättre väder och att det nya gör att fler kommer hit och badar, säger Tomas Djurfeldt som är områdeschef inom kultur- och fritid.

Ny belysning har satts upp för att öka tryggheten eftersom det har varit problem med obehöriga som tagit sig in på området för att bada nattetid. Förhoppningen är att belysningen ska ha en avskräckande effekt. Sedan tidigare är området utrustat med kameror.

Badvakten Jerry Holmström plockar fram utrustningen.

Badvakten Jerry Holmström plockar fram utrustningen.

Theodora Mårtensson och Tomas Djurfeldt, Svedala kommun.

Theodora Mårtensson och Tomas Djurfeldt, Svedala kommun.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Dering (BP) höll tal och klippte band.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Dering (BP) höll tal och klippte band.

Publicerad 01 June 2018 06:30

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag