Hallå där: Årets företagare Thomas Sannemalm

SVEDALA.

I Thomas Sannemalm och Thomas Carlstedts trädgård är det allt lite grönare just nu. Årets företagare menar att framgångsreceptet stavas specialisering.

Av
Emma Brännman

Thomas Sannemalm och Thomas Carlstedt köpte företaget Trädgårdskonsult 2004. Då hade de båda varit anställda här i tio år. Sina första år jobbade Thomas Sannemalm ute på fältet, med att plantera, för att sedan bli arbetsledare och slutligen ta över allt tillsammans med Thomas Carlstedt. De passade också på att lägga till sina initialer, Trädgårdskonsult TSTC.

Då hade företaget åtta anställda, i dag är de runt 25.

– När vi köpte företaget omsatte det åtta och en halv miljon, i dag ligger vi mellan 40 och 45 miljoner om året. Vi är ett företag som har ökat successivt under många år, säger Thomas Sannemalm.

Thomas och Thomas har valt att specialisera sig på gräs och planteringsarbeten. Främst är de underleverantörer åt större företag som anställs av kommuner för stora arbeten.

– Till 95 procent utför vi planteringsarbeten. När man bryter ut och specialiserar sig på vissa delar så kan man bli riktigt bra på det man gör och ligga i framkant, säger Thomas Sannemalm.

I huvudsak utför de arbeten i Malmö och Lund men även längre bort. I våras fick de till exempel i uppdrag att utsmycka en ekodukt i Kungsbacka.

Thomas Sannemalm är nöjd med vad de har byggt upp.

– Vi kommer säkert att växa lite till. Men jag tycker att vi har en bra storlek och omsättning där vi är nu. Fast man vet ju aldrig vad som händer.

Utmärkelsen årets företagare, som delas ut av Företagarna Svedala, kom som en glad överraskning.

– Vi var nominerade redan förra året, vilket kändes kul bara det. Det är förstås väldigt roligt att få cred för det man gör, säger Thomas Sannemalm.

Publicerad 07 June 2018 09:10

Lokaltidningen Svedalas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag