Släggkastare tävlar på junior-VM

KLÅGERUP.

Jennifer Quick ska tävla på Junior-VM i Tammerfors. Släggkastaren från Klågerup hoppas på nya framgångar, förstås.

Släggkastaren Jennifer Quick får äran att representera landslaget under Junior-VM i Tammerfors den 12 juli. Ett glädjande besked såklart.

– Jag deltagit i finnkampen tidigare men det här är mitt första stora internationella mästerskap. Det känns jättekul, säger Jennifer Quick.

Kvalgränserna är höga. För att få chans att tävla på VM var hon tvungen att kasta 57 meter i tävlingssammanhang och hon fixade det, med 12 centimeter till godo. Därmed slog hon också nytt personligt rekord. Sedan i maj ligger hon etta i sin gren och ålder.

Uppladdningen inför VM består av att fortsätta ungefär som innan. Styrketräna, kasta långt och bygga upp sig mentalt. Innan VM går hon en internationell tävling i Mannheim där hon ställs mot de bästa släggkastarna i Europa i hennes ålder.

– För att delta där krävs inget kval, där kan alla ställa upp. Jag kommer att tävla i landslagskläderna, vilket är viktigt för den mentala biten inför VM, berättar Jennifer Quick.

Hennes nya mål är att skicka släggan över 60 meter.

– På VM siktar jag på att ta mig till final, och bli bland de tolv bästa, säger Jennifer Quick.

Till vardags pluggar Jennifer Quick på idrottsgymnasium i Växjö, där hon har ett år kvar. Efter det drömmer hon om att studera vidare på college i USA.

Nyligen mottog Jennifer Quick Svedala kommuns idrottsstipendium.

– Jättekul att bli uppmärksammad eftersom släggkastning inte är så stort. Jag fick 5000 kronor som lär gå till träningsläger, eller någonting inom idrotten i alla fall.

Publicerad 25 June 2018 00:00