Louise Rosdahl, Daniel Wictor och Joacim Andersson från tetareföreningen Showtajm.

Louise Rosdahl, Daniel Wictor och Joacim Andersson från tetareföreningen Showtajm. Foto: Privat

Rutinerad trio bakom ny teaterförening

SVEDALA.

En ny teaterförening ser dagens ljus i Svedala. Det handlar om Showtajm, som startar upp sin verksamhet i samband höstterminens början.

Teaterföreningen Showtajm kommer att hålla till i Folkets hus och drar igång den 20 augusti.

– Efterfrågan på teater är stor i Svedala men det finns inte plats och resurser för alla som det ser ut nu. Vi startar en ny förening så att fler ska få möjlighet att spela teater, säger Joacim Andersson.

Det är han, tillsammans med Louise Rosdahl och Daniel Wictor, som ligger bakom den nystartade föreningen som först och främst vänder sig till barn och unga. Men vuxna är också välkomna.

– Vi har egentligen ingen uttalad åldersgräns, men majoriteten brukar vara mellan sex och 25 år. När det gäller vuxna så är det ofta föräldrar till barn som blir nyfikna på teater, men vi är öppna för alla, poängterar Joacim Andersson.

Alla tre har sysslat med teater i Svedala förut. Louise Rosdahl är en van barn- och ungdomsledare medan Joacim Andersson har spelat i olika teater- och musikaluppsättningar de senaste åren. Daniel Wictor är teaterföreningen Showtajms ljud- och ljusexpert.

Föreningen har grupper för alla erfarenheter. De erbjuder grupper som fokuserar på att lära sig teater, men har även en grupp med fokus på att sätta upp föreställningar.

– Deltagarna kommer att få lära sig vad teater är genom olika övningar, till exempel improvisation. Men vi kommer också att ha en uppsättningsgrupp som jobbar mot en föreställning. På så sätt kan man välja vad som passar en bäst och byta grupp när man känner sig redo för scenen, säger Joacim Andersson.

Publicerad 07 August 2018 09:45