Per-Olof Lindgren (L), Stefan Sarmes (KD), Birgitta Delring (BP), Sara Ripa (C) och Linda Allansson Wester (M).

Per-Olof Lindgren (L), Stefan Sarmes (KD), Birgitta Delring (BP), Sara Ripa (C) och Linda Allansson Wester (M). Foto: Pressbild

Fyrklövern blir femklöver – vill styra Svedala i minoritet

"Har för avsikt att söka kommunfullmäktiges förtroende"

SVEDALA.

Den nya femklövern har för avsikt att styra Svedala kommun den nästkommande mandatperioden. Det meddelar företrädare för partierna i dag.

Fyrklövern i Svedala blir en femklöver. Svedala kommun har under den senaste mandatperioden styrts av Moderaterna, Barapartiet, Centerpartiet och Liberalerna i minoritet. Nu ämnar fyrklövern, tillsammans med Kristdemokraterna som fått ett mandat, att söka kommunfullmäktiges förtroende för den kommande mandatperioden.

"Moderaterna, Centerpartiet, Barapartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna har för avsikt att söka kommunfullmäktiges förtroende för att den kommande mandatperioden gemensamt axla det politiska huvudansvaret för Svedala kommun genom att styra i minoritet i en femklöver" skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.

Moderaterna är femklöverns klart största parti och och förmodligen kommer Linda Allansson Wester (M) att sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande. Femklövern har totalt 18 av kommunfullmäktiges 45 mandat. De rödgröna sitter på totalt tolv mandat medan Sverigedemokraterna är största parti med 13 mandat. Älska Svedala har två mandat.

Kommunfullmäktige sammanträder i morgon kväll klockan 19.

Publicerad 16 October 2018 13:32