Jennifer Emam, Mona Fata, Parviz Emam och Siamak Emam under invigningen av Bara apotek.

Jennifer Emam, Mona Fata, Parviz Emam och Siamak Emam under invigningen av Bara apotek. Foto: Privat

Apotekarfamiljen är tillbaka i Bara

Efterlängtad öppning av Bara apotek

BARA.

I åtta år har familjen Emam varit på jakt efter en apotekslokal i Bara. I förra veckan slog de upp portarna.

Av
Emma Brännman

I förra veckan öppnade Bara apotek på torget i Bara.

– Vi är ett litet familjeföretag som sedan tidigare driver ett apotek i Lund och ett i Malmö. Min pappa var väldigt snabb med att öppna ett privat apotek när det blev möjligt 2010, och jag tror att vi var bland de första i Sverige, säger Jennifer Emam som är företagets vd.

Hon och hennes bror är uppvuxna i Klågerup och familjen har spanat efter en passande apotekslokal i Bara i åtta år. Från början var det tänkt att de skulle öppna bredvid Ica, men så blev det inte. När lokalen på Torggatan slutligen dök upp var det till deras stora glädje.

– Jag och min bror gick på Spångholmsskolan och det känns kul att få återvända till rötterna. Bara centrum är någonting helt annat i dag än vad det var när vi växte upp. Vi ser helt klart en potential i Bara som växer med nya bostäder och fler människor, säger Jennifer Emam.

För att presentera sig i Bara deltog apoteket under seniordagarna nyligen. Responsen blev positiv och nu planerar Jennifer Emam inför julmarknaden.

– Vi vill finnas där för alla, ge råd och vara flexibla i allt vi gör. Det är jättekul att äntligen vara här, vi har väntat så länge, säger Jennifer Emam.

Siamak Emam och Arian Ali jobbar på nya apoteket.

Siamak Emam och Arian Ali jobbar på nya apoteket. Foto: Hans Kronsjö

Publicerad 01 November 2018 07:00