Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos.com

Rektorn: "Skolan är en trygg och säker plats för elever och personal"

Personal upptäckte att elev bar kniv på skolan

Av
Emma Brännman

SVEDALA. I måndags upptäckte personalen på en skola i Svedala kommun att en elev bar kniv. När personalen beslagtog kniven framförde eleven hot till personalen. Hoten ska ha varit kopplade till ett par andra elever, men inga direkta hot har framförts till några elever, enligt skolan. Händelsen är polisanmäld.

Efter händelsen har skolan kontaktat samtliga berörda vårdnadshavare. Det har även upprättats en handlingsplan för det specifika fallet. Man har också valt att skicka ut information till alla vårdnadshavare som har barn på skolan, efter att händelsen uppmärksammats i media.

"Jag har fått frågan om varför jag inte gick ut med information till alla vårdnadshavare direkt i måndags. Min bedömning var att det inte fanns någon anledning till att informera alla om en händelse som berörde få. Jag kan bara beklaga att jag inte gick ut med informationen före tidningarna som tagit del av polisanmälan. Skolan är en trygg och säker arbetsplats för både elever och personal" skriver rektorn för skolan bland annat.

I en tidigare artikel förekom felaktig information om att eleven enligt polisanmälan ska ha hotat döda alla sina klasskamrater.

Publicerad 07 February 2019 13:17