Mannen misstänks ha innehaft både kokain och dopningspreparat. Bilden tagen vid ett annat tillfälle.

Mannen misstänks ha innehaft både kokain och dopningspreparat. Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Genrebild: MOSTPHOTOS

Svedalabo frias för narkotikabrott - skyller på ungdomar

Frias för två narkotikabrott och ett dopningsbrott

SVEDALA.

Tullen stoppade två brev med kokain som var på väg till Svedalabon och polisen hittade dopningstabletter. Nu frias mannen, eftersom han säger att ungdomar lånat hans dator för att köpa narkotikan och att en annan person glömt de anabola steoriderna hos honom.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Tingsrätten går helt på mannens linje när han hävdar att han är helt oskyldig. Han erkänner att hans dator använts för att gå in på Darknet och beställa kokain och det skickats till honom.

Innan det kom fram stoppades det i tullen. Mannen säger dock att han själv är oskyldig. Istället är det enligt mannen ungdomar han försökt hjälpa som ligger bakom. Han har låtit ungdomar jobba i hans bilverkstad och de har också haft tillgång till en dator. Med den har de enligt mannen fjärrstyrt hans egen dator och beställt narkotikan. De ska också på så sätt betalat narkotikan med bitcoin från mannens dator.

När mannen blev misstänkt gjorde polisen en husrannsakan, och hittade bland annat dopningspiller.

Mannen hävdar att han är oskyldig även till dessa. De har en flickvän glömt vid en flytt, hävdar han.

Ystads tingsrätt konstaterar att mannens förklaringar inte är helt trovärdiga, men inte så otroliga att de kan bortse från dem. Därför frias han från alla misstankar.

Publicerad 07 February 2019 12:20