Elisabeth Larsson frånträder sin tjänst den 31 mars.

Elisabeth Larsson frånträder sin tjänst den 31 mars. Foto: Emma Brännman/Leif Johansson, Svedala kommun

Kommundirektören tackar för sig

Elisabeth Larsson slutar efter 16 år i Svedala kommuns tjänst

SVEDALA.

Kommundirektör Elisabeth Larsson frånträder sin tjänst den sista mars. Rollen har hon haft sedan 2007.

Av
Emma Brännman

Kommundirektör Elisabeth Larsson har tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) tecknat en överenskommelse om att frånträda sin tjänst den 31 mars.

För 16 år sedan började Elisabeth Larsson arbeta för kommunen som socialchef, en roll hon hade fram till 2007. Därefter erbjöd kommunstyrelsen henne rollen som kommundirektör.

– Som kommundirektör har jag haft en spännande och stimulerande roll med många kontaktytor, både med medborgare, medarbetare, företagare, kollegor och förtroendevalda. Svedala är en framåt kommun som de senaste åren utvecklats på många sätt, både till innehåll och invånarantal, säger Elisabeth Larsson i ett pressmeddelande.

Linda Allansson Wester ser tidpunkten i början av en mandatperiod som lämplig för ett nytt ledarskap i kommunens förvaltningsorganisation.

– Att växla ledarskap såhär i början av en ny mandatperiod ger oss alla möjlighet till en kontinuitet i arbetet med att utveckla Svedala och ta ytterligare kliv framåt som en attraktiv och växande kommun, säger Linda Allansson Wester.

Johan Lundgren, som idag är utbildningschef, är tänkt att bli tillförordnad kommundirektör från och med den 1 april till och med den 30 augusti.

Publicerad 11 February 2019 00:00