Jacob Lundblad startar hunddagis i Börringe.

Jacob Lundblad startar hunddagis i Börringe. Foto: Privat

Jacob öppnar dagis för fyrbenta: "Får öva sig i att vara sociala"

Riktar sig framförallt till pendlare

BÖRRINGE.

Jacob Lundblad är nybliven Börringebo och egenföretagare. Hans nystartade verksamhet vänder sig framförallt till pendlande hundägare.

Av
Emma Brännman

Det var när Jacob Lundblad själv var på jakt efter ett hunddagis åt sina två hundar som han fick idén att starta ett eget.

– Många hunddagis använder sig av boxar för att separera hundarna, vilket enligt min erfarenhet kan leda till en stressad miljö. Mitt koncept är sådant att hundarna kommer att vara på en gemensam öppen yta, inne och utomhus, under min uppsikt. De får öva sig i att vara sociala och har samtidigt möjlighet att gå undan och lägga sig, berättar Jacob Lundblad.

Han har hunddagisutbildning och har tidigare varit anställd på ett annat hunddagis. Planen är att öppna det nya dagiset som heter "Utan koppel" hemma i Börringe i mars. Hunddagiset har plats för tolv hundar, vilket enligt Jacob Lundblad är standard på en person.

– Vi flyttade in här i december och har renoverat sedan dess. Eftersom hunddagiset ligger nära E65 tänker jag att det passar bra för hundägare som pendlar åt ena eller andra hållet. Det är första gången som jag driver eget företag. Det känns roligt och utmanande, säger Jacob Lundblad.

Publicerad 13 February 2019 09:54