Skånes Landshövding Anneli Hultén

Skånes Landshövding Anneli Hultén Foto: Nils Bergendal

Landshövdingen besöker Svedala räddningstjänst

Ska utbyta erfarenheter efter sommarens torka

SVEDALA/SKÅNE. Under tisdagen besöker landshövding Anneli Hultén Svedala räddningstjänst för att utbyta erfarenheter kring sommarens skogsbränder. "Vi har ett gemensamt ansvar att använda erfarenheterna till att vara bättre rustade inför kommande sommar", säger hon.

Under våren kommer landshövding Anneli Hultén besöka flera skånska räddningstjänster för att diskutera hur vi ska bli bättre rustade för långa torrperioder som sommaren 2018.

– Det känns angeläget att möta räddningstjänsterna. De var liksom vi på Länsstyrelsen utsatta för ett hårt tryck under sommarens torka. Många av dem hjälpte också till på plats under sommarens skogsbränder. Vi har många gemensamma erfarenheter att diskutera, och vi har ett gemensamt ansvar att använda erfarenheterna till att vara bättre rustade inför kommande sommar, säger Anneli Hulthén som påpekar att det är nödvändigt att samhällets aktörer drar åt samma håll, för att lyckas vid mer omfattande insatser som skogsbränderna, säger hon i ett pressmeddelande.

Förutom diskussion kring utredningarna för sommarens skogsbränder hoppas Hultén lyssna in övriga frågor som är viktiga för de olika räddningstjänsterna.

– Utredningarna är en annan sak som är självklar att diskutera. Men vi vill också förutsättningslöst lyssna på vilka frågor räddningstjänsterna själva ser som viktiga, säger Anneli Hulthén.

Det första besöket sker i Svedala i dag. Anneli Hulthén träffar Mikael Jönsson, räddningschef i Svedala kommun, och flera av hans medarbetare.

Publicerad 19 February 2019 11:10