John och Susanne Tegger utanför det nya Annexet.

John och Susanne Tegger utanför det nya Annexet. Foto. Nicolaj Johannessen

Vill sätta Söderslätt på kartan: "Tillsammans kan vi konkurrera med Malmö"

Öppnar ny konferenslokal på Svedala Trade Center

SVEDALA/SKURUP. Med bara 20 minuters bilfärd till åtta olika kommunkärnor hoppas John Tegger skapa en naturlig mötesplats för företag i Svedala. "Det finns egentligen inget bättre läge".

I början av februari slog portarna till Svedala Trade Centers nya Annex upp. Annexet har plats för 149 personer och är en fullt utrustad konferenslokal för såväl företagsmöten som privata fester.

– Tidigare har det inte funnits någon naturlig mötesplats i Svedala bortsett från Folkets hus som inte renoverats på säkert 30 år. Det fanns ett behov, säger John Tegger, vd, för Svedala Trade center.

Trots att John Tegger är "Born and raised" i Malmö där släkten drivit företag sedan 1800-talet är det för Söderslätt han nu vurmar.

– Som Sveriges tredje största stad har Malmö klart sina fördelar, men läget som Svedala och Skurup erbjuder är fantastiskt. Med korsningen E65 och 108 finns det ingen bättre knutpunkt än här. Med bil når man åtta olika kommunkärnor på mindre än 20 minuter.

Teggers planer framöver är att erbjuda fullskaliga konferenspaket där han förutom lokal hoppas kunna erbjuda vacker miljö och upplevelser tillsammans med andra lokala företag i såväl Svedala som Skurup.

– Att transportera konferensgäster här ute tar liksom ingen tid. Tänk er en konferens hos oss och sedan ett besök i Vismarlövs bagarstuga eller varför inte lunch på Svaneholm. Det blir ett helhetskoncept väl värd att konkurrera med de stora jättarna i Malmö.

Publicerad 19 February 2019 08:05