Discgolfbanan blev snabbt populär i Bara när den. På bilden syns från vänster Lars Persson, Thomas Righult och Andreas Ekelund.

Discgolfbanan blev snabbt populär i Bara. På bilden syns från vänster Lars Persson, Thomas Righult och Andreas Ekelund. Arkivfoto: Emma Brännman

Nya planer för "gröningen" hotar discgolfbana

Discgolfspelare önskar ny bana för att inte kollidera med lekande barn

BARA.

Discgolfen är ett populärt nöje i Bara. När kommunen planerar förändringar på gröningen hoppas discgolfspelarna på en ny bana för att kunna fortsätta utöva sporten.

Av
Emma Brännman

I april 2017 sattes den första discgolfkorgen upp på gröningen i Bara. Sporten växte sig snabbt populär och responsen från Svedala kommun var god.

– Kommunen har varit behjälplig under hela tiden. Nu hoppas vi att vi ska få möjlighet att göra en större bana på en annan plats i Bara, säger Thomas Righult som var en av initiativtagarna till discgolfbanan för snart två år sedan.

Svedala kommun planerar nämligen att göra om på gröningen genom att bland annat anlägga utegym, nya planteringar, fler sittmöjligheter och utveckla lekplatsen. Det innebär att två av de sex korgarna kommer att försvinna från den lilla discgolfbanan.

– Banan blir ännu mindre än vad den är nu, vilket kommer att göra den oattraktiv. Vi vill ju inte heller kasta discar medan barn leker i närheten, säger Thomas Righult.

Han har författat ett e-förslag till Svedala kommun med sin önskan och sina synpunkter. Förslaget fick på bara ett par dagar stöd av fler än 200 personer.

– Discgolfbanan är populär. Den har besökts av såväl proffs som nybörjare. Förbipasserande stannar till och pratar. Folk som bor i närheten av banan har uttryckt att de upplever en större trygghet eftersom det är mer rörelse i området nu. Det är positivt för samhället i sig, berättar Thomas Righult.

På kommunens webbplats skriver gata- och parkeneheten att befintliga aktiviteter på gröningen, såsom discgolf och pulkabacke kommer att fortsätta utvecklas.

Publicerad 01 March 2019 10:48