Pristagare och stipendiater får motta sina priser under Svedala kommuns officiella nationaldagsfirande.

Pristagare och stipendiater får motta sina priser under Svedala kommuns officiella nationaldagsfirande. Foto: Svedala kommun

Judo, fotboll, föreläsning och musikal – här är årets kultur- och idrottspristagare

Pristagarna hyllas ordentligt den 6 juni

SVEDALA.

Årets mottagare av Svedala kommuns kultur- och idrottspriser är utsedda. Bland pristagarna finns minst en eldsjäl, och en blivande musikalstjärna.

Av
Emma Brännman

22-åriga Alex Salo får Svedala kommuns idrottspris i år. Han är bosatt i Svedala och tränar Judo i Staffanstorps judoklubb. Mellan den 7 och den 22 mars representerar han Sverige i judo i "Special olympics world games" i Abu Dhabi. Alex Salo har en intellektuell funktionsvariation, och en synnedsättning som innebär att han är blind på ena ögat och har nedsatt syn på det andra.

Philip Celander, Svedala IF, får utmärkelsen årets ledare för barn och unga. Han var tidigare spelare i klubbens A-lag och är numera tränare för ett av pojklagen. Han är även coach till ungdomsdomarna.

Kulturstipendiet går till Eleonore Wester Allansson. Hon studerar sång på Malmö Latinskola och drömmer om att bli musikalartist. Hon startade sin bana i Värby församlings kör när hon var fem år. Efter gymnasiet gymnasiet vill hon söka in till en treårig musikalutbildning på Balettakademin i Göteborg där många av Sveriges musikalartister har gått.

Årets mottagare av kulturpriset är John Wallén, ordförande i Svedala föreläsningsförsamling vilken i år fyller 125 år. John Wallén är en riktig eldsjäl i föreningen, där han varit aktiv i 40 år.

Priserna delas officiellt ut under Svedala kommuns nationaldagsfirande på Stortorget i Svedala.

Publicerad 07 March 2019 11:52