Elva nöjda brottare med sina tränare.

Elva nöjda brottare med sina tränare. Foto: Privat

Succé för Svedalabrottarna – elva medaljer till elva tävlande

Tränaren: "En ynnest att få vara med om det här"

SVEDALA.

Elva brottare. Elva medaljer. Under en och samma tävling. Så bra är Svedalabrottarna just nu.

Av
Emma Brännman

Det var under tävlingen Nya Höörsgreppet nyligen som de elva brottarna mellan tio och 15 år från Svedala brottarklubb lyckades med bragden att ta en medalj var.

– Det är en ynnest att få vara med om det här. Det blev pallplats för alla våra tävlande, säger tränaren och klubbordföranden Jens Holmberg.

Under tävlingshelgen deltog totalt 230 brottare från södra Sverige och från Danmark. För Svedalabrottarna blev det tre guld, två silver och sex brons.

– Vi har varit väldigt bra under en lång tid nu. Vi har gjort fantastiska resultat framförallt på tjejsidan där vi har några som tillhör Sverigeeliten. Under det senaste året har det smittat av sig på killsidan. Det är jätteskoj att följa den här utvecklingen, säger Jens Holmberg.

Svedala brottarklubb har för närvarande omkring 300 medlemmar. Åldern på utövarna sträcker sig från fem år och uppåt. De som tävlar är cirka 50 till antalet.

– Vi är ute och tävlar i stort sett varje helg. För bara ett par veckor sedan blev vi klara med renoveringen av våra lokaler, vilket gör träningen ännu bättre, säger Jens Holmberg.

Publicerad 08 March 2019 07:00