Erna Gadzo, samordnare Ungas fritid.

Erna Gadzo, samordnare Ungas fritid. Foto: Privat

Hjälper unga förverkliga sina drömmar: "Till oss kan man komma med sina idéer, stora som små"

Ungas fritid har öppnat projektkontor

SVEDALA/BARA/KLÅGERUP.

Erna Gadzo och hennes kollegor hjälper gärna till att förverkliga drömmar och idéer. Nu har Ungas fritid öppnat projektkontor.

Av
Emma Brännman

Den 1 mars öppnade Ungas fritid sina projektkontor. Här har den som är mellan 13 och 18 år möjlighet att få hjälp att förverkliga idéer.

– Vi har sett att det finns intresse dels av att arrangera någonting större, dels att få hjälp med sådant som att söka jobb, skriva CV eller starta någon egen verksamhet. Till oss kan ungdomarna komma med sina idéer, stora som små, säger Erna Gadzo som är samordnare på Ungas fritid.

Redan första dagen kom ett gäng som ville ha hjälp att planera en utbytesresa till Spanien och sedan har det rullat på.

– Behovet av coachning i olika frågor har vi uppmärksammat på Ungas fritids mötesplatser runt om i kommunen. Projektkontoren har öppet varje dag och vi kommer att synas på biblioteken och på skolorna för att visa att vi finns, säger Erna Gadzo.

Projektkontoren återfinns på mötesplatserna i Svedala, Bara och Klågerup som har öppet måndag till fredag under mötesplatsernas öppettider. Här finns information och stöd att få rörande sådant som hur man kan formulera och planera ett projekt, skriva ansökningar och söka pengar.

Efter ett genomfört projekt har ungdomarna möjlighet att få ett intyg som bevis på vad de har lärt sig, vilket kan vara bra att ha i ett framtida CV.

Publicerad 09 March 2019 07:00