En man i 25-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

En man i 25-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Berusad förare lyssnade inte på polisen: "Fick en chans men sumpade den"

Man i 25-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri

SVEDALA.

En man i 25-årsåldern satt i en parkerad bil när han kontrollerades av polis. Genast fattades misstankar om att mannen från Tomelilla var berusad. Han bedyrade att han inte skulle köra, men polisen anade oråd och ställde sig på vakt. Strax efteråt såg de mannen köra iväg. "Han fick en chans men sumpade den", säger Stefan Pålsson vid Trelleborgspolisen.

Av
Andreas Holm

Händelsen inträffade i Svedala under söndagsmorgonen vid 9-tiden. En polispatrull genomförde en rutinkontroll på den stillastående bilen. Föraren luktade alkohol men ska ha sagt att han inte skulle köra.

– Polispatrullen lämnade men litade inte riktigt på mannen och ställde sig en bit bort för att spana. Snart såg de bilen och bakom ratten satt den berusade mannen, säger Stefan Pålsson.

I höjd med Västra Infarten i Svedala stoppades bilen och patrullen som gett föraren en chans beordrade honom att blåsa i deras mätinstrument. Resultatet blev positivt.

– Han fördes sedan in till stationen där han kontrollerades igen. Det visade sig att föraren hade 0,7 promille alkohol i blodet, säger Stefan Pålsson.

Föraren hemmahörandes i Tomelilla kommun misstänks nu för grovt rattfylleri.

Publicerad 11 March 2019 10:48