Glädjebeskedet: Längre öppettider på baden i sommar

"Har beslutat tillgodose medborgarnas önskemål"

SVEDALA/BARA.

Till mångas stora glädje får baden längre öppettider i sommar. Det är en följd av förra årets stekheta sommar, och medborgarnas påtryckningar.

Av
Emma Brännman

Förra året rådde värmebölja och badsugna kommuninvånare efterfrågade längre öppettider på friluftsbaden i Svedala och i Bara. Nu har Kultur- och fritidsnämnden beslutat att tillmötesgå önskemålen och förlänga öppettiderna med totalt tre veckor under årets badsäsong.

– Baden öppnar två veckor tidigare än vanligt och stänger en vecka senare, berättar Birgitta Delring (BP) som är ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Birgitta Delring (BP) under invigningen av nyrenoverade Svedalabadet 2018, tillsammans med Thomas Djurfält, områdeschef kultur- och fritid.

Birgitta Delring (BP) under invigningen av nyrenoverade Svedalabadet 2018, tillsammans med Thomas Djurfält, områdeschef kultur- och fritid. Foto: Emma Brännman

Den 1 juni slår friluftsbaden upp portarna. Stänger gör de den 25 augusti.

– Förra året var det ju väldigt varmt och många var irriterade över att baden inte hade öppet längre. Vi hade extraöppet någon helg innan säsongen drog igång, men i övrigt hade vi inte möjlighet att förlänga öppettiderna eftersom vi måste se till att det finns personal. I år har vi beslutat tillgodose medborgarnas önskemål. Det är möjligt nu eftersom vi har lite mer pengar i vår budget, säger Birgitta Delring.

Då kan du bada i sommar

Den 1–16 juni samt 15–25 augusti är badet öppet för allmänheten klockan 16.30–20 på vardagar. Dagtid endast för skolorna.

Under högsäsongen den 17 juni – 14 augusti är baden öppna för allmänheten klockan 10–20 på vardagar.

På helgerna har baden öppet för allmänheten klockan 10–17 hela sommaren.

Motionssimmare är välkomna klockan 6.15–07 under högsäsongen.

Publicerad 12 March 2019 10:19