Tomas Djurfeldt, områdeschef kultur och fritid, ser fram emot en ny omgång med sommarlovsentreprenörer.

Tomas Djurfeldt, områdeschef kultur och fritid, ser fram emot en ny omgång med sommarlovsentreprenörer. Foto: Adobe stock/Arkiv

Sommarlovsentreprenörerna återvänder till Svedala – fler platser i år

Femton platser står till förfogande

SVEDALA.

Förra året introducerade Svedala kommun sommarlovsentreprenörerna. Ett bra utfall i fjol gör att man kör vidare med konceptet i år.

Av
Emma Brännman

Alla som är mellan 15 och 20 år och bosatta i kommunen kan ansöka om att bli sommarlovsentreprenör. Sommarlovsentreprenörerna får en gratis starta eget-kurs och möjlighet att förverkliga en företags- eller projektidé, ensam eller tillsammans med någon annan. I Svedala kommun introducerades det nationella konceptet förra året.

– Vi ser att det här är en bra insats för ungdomar som är entreprenörsintresserade De får en kurs i att starta eget samt ett startbidrag för sitt företag. Det blev framgångsrikt förra året och det ser vi som en god anledning att fortsätta, säger Tomas Djurfeldt som är områdeschef för kultur och fritid på Svedala kommun.

Förra sommaren blev nio unga entreprenörer. I år står 15 platser till förfogande. Under utbildningen får deltagarna lära sig om marknadsföring, planering och bokföring. De får också hjälp att utveckla sin idé, göra en enkel affärsplan och skapa kontakter. Därefter driver entreprenörerna sina företag under minst tre veckor.

Har ni gjort några förändringar sedan förra året?

– Vi snickrar på lite förändringar som handlar om hur vi kan lösa samverkan med en annan kommun på bästa sättt, i det här fallet handlar det om Trelleborg. Vi hade ett visst samarbete förra året och det vill vi utöka nu, säger Tomas Djurfeldt.

Sista ansökningsdag är den 14 april. Ansökan görs via svedala.se.

Publicerad 23 March 2019 07:00