Mässarrangör Alexander Lärnerhem.

Mässarrangör Alexander Lärnerhem. Foto. Privat

Sveriges största företagsmässa tar form i Svedala

250 utställare på plats inför fredagen

SVEDALA. Med totalt 250 utställare och ett förväntat besöksantal på närmare 5 000 personer är Svedalamässan den största i sitt slag i Sverige. Just nu pågår ett febrilt arbete i Aggarpshallen för att få allt på plats inför morgondagen.

– Det rullar på för fullt här. Just nu är det drygt 150 utställare på plats som bygger och fixar, säger mässarrangören Alexander Lärnerhem.

Totalt väntas drygt 240 företag finnas på plats under fredagen för att på olika sätt nätverka och visa upp sina verksamheter.

– Vi hade en ambition om 300 utställare, men fick dra gränsen vid 240 då vi var tvungna att stäng av halva vår tälthall. Det fick helt enkelt inte plats för fler.

Trots det är Svedalamässan, sett till antalet utställare, den största business to businessmässan i Sverige.

– I alla fall vad jag känner till, säger Alexander Lärnerhem.

För de drygt 5 000 personer som väntas besöka mässan under dagen kommer det bjudas på ett gediget program. Bland annat arrangeras helikopterturer för den som vill ta en sväng och beskåda Söderslätt och Malmö från ovan och inne på mässan väntar draknäste, workshops, magishow och mycket annat.

– Detta kan man inte missa. Vi har skapat något helt unikt här med en kombination av näringsliv och UF-företag. Det är mer ett evenemang än en mässa, en stor nätverksträff där folk ska våga interagera och nätverka med varandra. Vi kan lova att ingen kommer stå tyst vid sin monter. Det kommer bli en lång men kul dag imorgon, säger Alexander Lärnerhem.

Publicerad 11 April 2019 15:41