Rotarys Ambjörn Hardenstedt (t.v) var den som räckte över utmärkelsen Årets nätverkare till överrumplad Alexander Lärnerhem.

Rotarys Ambjörn Hardenstedt (t.v) var den som räckte över utmärkelsen Årets nätverkare till överrumplad Alexander Lärnerhem. Foto: Andreas Holm

Mässgeneralen blev årets nätverkare: "Riktigt galet det här"

Har med "stor passion och enormt driv" etablerat Svedala Företagsmässa

SVEDALA. Alexander Lärnerhem är årets nätverkare enligt Rotary. På Svedala företagsmässa prisades självaste pappan till ett av landet största företagsevenemang.

Av
Andreas Holm

– Det är riktigt galet det här. Annars brukar personer som hållit på längre som får ett sådant pris. Det trodde jag aldrig. Jag har inte nätverkat – bara sett till att andra kan göra det, utbrister en överrumplad och ödmjuk Alexander Lärnerhem.

Varje år delar Svedala-Sturup Rotaryklubb ut sitt pris. Med tårar i ögonen tog Alexander Lärnerhem emot priset från Rotarys Ambjörn Hardenstedt.

"Med stor passion och enormt driv har Alexander Lärnehem på kort tid genom en kombination av kompetens och nätverkande lyckats etablera Svedala Företagsmässa som en av Sveriges största företagtsmässor.", löd motiveringen.

På bara två år har Svedala företagsmäss växt, så pass att det tillhör ett av Sveriges största, sett till antalet utställare, renodlade business-to-business event. I år ställde 300 företag ut i nybyggda Aggarpshallen.

– Jag älskar att skapa evenemang och arbetade länge med att bygga tält. Men till slut tröttnade man på blåsten och regnet och ville göra någonting inomhus.

Hade det inte varit för en mörk period i Alexanders liv hade företagsmässan kanske aldrig sett ljuset.

– Det blev helt enkelt för mycket jobb, för lite vila. Ryggen tog stryk och jag fick göra 156 ingrepp för att plocka bort flera cystor, säger han.

I elva månader blev han sängliggandes och Alexander berättar att han var riktigt illa därann.

– Då kände jag - nu eller aldrig - och idén om företagsmässan tog form. Men jag har blivit tagen på sängen hur väl den mottagits.

Nu väntar välbehövd semester innan planerna för nästa års mässa ska stöpas.

– Vi har haft två hundår och nu gäller det att dra ihop säcken, ta ut de bästa bitarna med mässan och köra vidare, säger Alexander Lärnerhem, som redan nu avslöjar att företagsmässan 2020 inte kommer ha några föreläsningar eller workshops.

– Allt fokus ska ligga på nätverkande, att folk lär känna varandra, säger han.

Fakta: Årets nätverkare

Namn: Alexander Lärnerhem

Ålder: 30

Gör: Hjärnan bakom Svedala Företagsmässa

Rotaryjuryns motivering: Med stor passion och enormt driv har Alexander Lärnehem på kort tid genom en kombination av kompetens och nätverkande lyckats etablera Svedala Företagsmässa som en av Sveriges största företagtsmässor. Han har härigenom också skapat tillfälle för många lokala företag, unga företagare och föreningar att skapa nya kontakter och utveckla sina nätverk.

Tidigare mottagare av Årets Nätverkare i Svedala: Anna Murgia, Anders Nissen och Stefan Bauer.

Publicerad 12 April 2019 14:34