Benny Thell och Mats Liljekvist.

Benny Thell och Mats Liljekvist. Foto: Emma Brännman

Nysatsar på senior arbetskraft – "De flesta är i 50-årsåldern men vi har även sådana som är runt 80"

Benny Thell: "Tanken är att bibehålla styrkan som finns i kommunerna"

SKURUP/SVEDALA/YSTAD.

Benny Thells intresse för människor ledde honom till det nya livet som egen företagare. Nu satsar han allt på seniorerna.

Av
Emma Brännman

Benny Thell har nyligen tagit företaget Femtiofem Plus till Skurup, Svedala och Ystad. Franschisetagaren utgår från Skurup och kommer närmast från bygg- och fastighetsbranschen där han arbetade på ett stort kommunalt bolag.

– Jag brinner för människor och kände att jag gärna ville jobba lokalt. Företaget jobbar med senior arbetskraft som utför hushållsnära tjänster åt privatpersoner och företag, det kan vara till exempel trädgårdsarbete och städning, säger Benny Thell som startade i Skurup för två veckor sedan.

Företaget vänder sig, som namnet antyder, till arbetstagare som är 55 år och uppåt.

– Tanken är att bibehålla styrkan i den arbetskraft som finns i kommunerna. Jag tycker att affärsidén är behjärtansvärd och det blir en win-win-situation. För många blir pensionen en stor omställning, man planerar för allt man ska göra men så går det något år och så har man tappat sitt sociala nätverk. För dem som jobbar för oss är det i många fall ett sätt att komma ut. Samtidigt hjälper de någon som inte får livspusslet att gå ihop, säger Benny Thell.

Företaget har funnits sedan 2009 och har kontor på 40 orter, från Sundsvall ner till Skurup.

– Intresset för att jobba blir större och större bland äldre. Jag tror det handlar om att många vill ha det där sociala sammanhanget. De flesta av våra anställda är i 50-årsåldern men vi har även sådana som är runt 80, berättar Mats Liljekvist som är verksamhetsledare på Femtiofem Plus.

Publicerad 15 April 2019 11:35