Linda Wemmert på Bara IP.

Linda Wemmert på Bara IP. Arkivfoto: Emma Brännman

Nu invigs aktivitetsparken i Bara – ordföranden glad att parken äntligen är på plats

Linda Wemmert: "Vägen hit har varit ganska jobbig"

BARA.

Efter många turer har det blivit dags för invigning av aktivitetsparken i Bara. Då väntar barnlopp, hinderbana och magisk underhållning.

Av
Emma Brännman

Bara Friidrottsklubb har i flera år planerat för anläggandet av en aktivitetspark på orten, och nu är det äntligen dags för invigning. Redan i december 2016 stod det klart att friidrottsklubben skulle tilldelas pengar ur Mats Pålssons stiftelse för att anlägga parken. Genom att föreningen och kommunen ingick ett samverkansavtal tilldelades föreningen 1,45 miljoner kronor av stiftelsen.

– Vägen hit har varit ganska jobbig eftersom samarbetet med kommunen inte har fungerat riktigt som vi hade hoppats. Till slut landade vi dock i att det bästa för invånarna i Bara var att få klart aktivitetsparken, även om allting inte blev som vi hade planerat, säger Linda Wemmert som är ordförande i Bara Friidrottsklubb.

Aktivitetsparken ligger vid Spångholmsskolan, delvis på skolgården, och intill Sverigeskogen. En 350 meter lång löparslinga sträcker sig runt området som innefattar både hinderbana och utegym.

– Utformningen av hinderbanan blev inte blev som vi hade tänkt oss. Eftersom den delvis är placerad på skolgårdsområdet så krävs att den är utformad så att man kan överblicka den. Det gör att vi inte kan ha några höga hinder som skymmer sikten till exempel, berättar Linda Wemmert.

Även löpslingans utformning lämnar mer att önska åt föreningen dels på grund av att den går utmed en cykelväg utan avskiljare.

Trots motgångarna är hon glad att aktivitetsparken nu är på plats.

– Det känns jättebra och roligt att aktivitetsparken kommer på plats nu. Vi har fått många frågor både från medlemmar och från invånare om när den kommer upp eftersom det har varit på tal så länge.

Syftet med aktivitetsparken är att uppmuntra till spontan idrott och rörelse.

– Parken är anpassad för både barn och vuxna så att alla kan träna tillsammans. Jag hoppas att Baraborna ska kunna mötas här, säger Linda Wemmert.

Invigningen sker den 5 maj klockan 14–16. Den arrangeras av Bara friidrottsklubb, Mats Paulssons Stiftelse och Svedala kommun. Programmet inleds med bandklippning och invigningstal. Därefter väntar en rad aktiviteter för stora och små. Bland annat blir det barnlopp med löpande start och medaljer till totalt 200 deltagare.

För de större väntar aktivitetskamp och utmaningar i hinderbana och i utegym. Ungdomsbrandkåren finns på plats med brandbilen under eftermiddagen. Dessutom blir det magisk underhållning av David Persson, svensk mästare i magi 2018.

Publicerad 21 April 2019 07:00