Christina Forsberg.

Christina Forsberg. Arkivfoto: Emma Brännman

Nu bjuder Christina in till "sketch-walk" genom Svedala

Historiska miljöer ger liv åt moderna teckningar: "En bra introduktion till urban sketching"

SVEDALA.

Den 11 maj ordnar Malmö Urban Sketchers och Svedala-Barabygden en tur genom byn. Historiska byggnader får då ge liv åt den moderna bilden av Svedala.

Av
Emma Brännman

Christina Forsberg från Svedala är en flitig så kallad "urban sketcher". Urban sketching handlar om att rita ögonblicksbilder av stadsmiljön så som den ser ut just nu. Tillsammans med Svedala-Barabygden och Malmö Urban Sketchers anordnar hon en vandring genom Svedala den 11 maj.

– Vi startar klockan 11 på stationsplan i Svedala med en guidad tur av Svedala-Bararbygden, som berättar historier om husen i byn, säger Christina Forsberg.

Turen är öppen för alla, nybörjare liksom erfarna tecknare, och det kostar ingenting att delta. Nu hoppas Christina Forsberg att fler ska få upp ögonen för konstformen.

– Vi brukar ordna "sketch-walks" i Malmö och har länge sagt att vi borde ta oss till Svedala eftersom en handfull av oss bor här. Promenaden är en bra introduktion till urban sketching. Man behöver inte ha några förkunskaper, man måste inte ens måla själv. Det går bra att bara hänga med på den guidade turen om man vill, säger Christina Forsberg.

Publicerad 26 April 2019 07:00