Alexander Lärnerhem tar sig an ett nytt uppdrag.

Alexander Lärnerhem tar sig an ett nytt uppdrag. Foto: Adobe Stock/Emma Brännman

Alexander Lärnerhem gör sig redo för stadskamp – tar över rodret för Svedalafestivalen

"Ser flera synergieffekter mellan mässan och festivalen"

SVEDALA. Alexander Lärnerhem är ny vid rodret för Svedalafestivalen, som i år omvandlas till Stadskampen. Planen är att maxa festen för hela familjen och därför blir det full fart hela sista helgen i juni.

Av
Emma Brännman

Alexander Lärnerhem har gjort sig ett namn i Svedala som arrangör för Svedala företagsmässa. Men han nöjer sig inte där. Nu går han ihop med Svedala handel för att arrangera Svedalafestivalen, eller Stadskampen som den också numera kallas, som hålls den sista helgen i juni.

– Eftersom jag har ett nära samarbete med Svedala handel sedan tidigare känns det helt rätt att ta mig an Svedalafestivalen. Resan med mässan har blivit så bra och jag ser flera synergieffekter mellan mässan och festivalen, säger Alexander Lärnerhem.

Bland annat planeras det för en version av "Stadskampen" där 50 lag ska tävla mot varandra.

– Stadskampen var ett av mina favoritprogram när jag var liten och nu vill jag göra en egen version av det. Den här stadskampen kommer inte att vara upplagd på riktigt samma sätt, utan vi vänder oss till framförallt till företag och organisationer som alla har möjlighet att anmäla ett lag om fyra till fem personer.

Festivalen startar med en stor after work, med underhållning från en scen, på Stortorget på fredagen den 28 juni. Då hoppas Alexander Lärnerhem fylla tältet med flera hundra personer.

– After worken är öppen för alla och det kommer att vara plats för 500-600 personer. På lördagsmorgonen startar stadskampen. Det blir ett antal grenar där deltagarna tävlar både individuellt och i lag. Finalen avgörs i en hinderbana på Stortorget på eftermiddagen, berättar Alexander Lärnerhem.

Förutom kampen fortsätter underhållningen på Stortorget både under lördagen och söndagen. På söndagen blir det fokus på underhållning för barn. Likt tidigare år flyttar butikerna ut på gatorna och tivolit kommer till byn.

– Det har varit ett stort fokus på knallar och marknad genom åren och det kommer det fortsätta att vara. Skillnaden är att vi utökar med mer underhållning och framförallt stadskampen, säger Alexander Lärnerhem.

Publicerad 11 May 2019 07:00