Mikael Stridsberg.

Mikael Stridsberg. Foto: Privat

Han startar ny jujutsuklubb i Bara: "Tycker alla ska lära sig självförsvar"

Mikael Stridsberg bjuder in till prova på-dag i juni

BARA.

Den 1 juni kan alla som vill prova på jujutsu bege sig till brottarlokalen i Bara. I höst startar helt nya kurser i jujutsu med fokus på självförsvar, både för för barn och för vuxna.

Av
Emma Brännman

Mikael Stridsberg är nybliven Barabo. Han kommer närmast från Vellinge där han är instruktör i jujutsu och i taekwondo. Nu vill han sprida sin kunskap även till folket i Bara. Till hösten drar han igång självförsvarskurser i jujutsu, under namnet Kirutsu jujutsu.

– I jujutsun lär vi oss självförsvar och fallteknik och båda dessa är någonting jag tycker att alla ska kunna. Det är en bra träningsform också för att man tränar smidighet och rörelse, säger Mikael Stridsberg.

Jujutsu är en kampsport där man väver in självförsvar.

– Det kommer ursprungligen från japanska krigare som, när de blev av med sina vapen i strid, blev tvungna att försvara sig med hjälp av sin kropp. Tekniken har naturligtvis moderniserats sedan dess, säger Mikael Stridsberg.

Planen är att hålla kurser för barn på måndagar och onsdagar och för vuxna på lördagar, beroende på hur intresset utvecklar sig. Men redan den 1 juni blir det tillfälle att prova på jujutsu med Mikael Stridsberg. Då är alla som är sugna välkomna till brottarlokalen i Baraskolans källare klockan 11–12.30.

– Alla åldrar är välkomna. Vill man bara titta på och ta en kopp kaffe är det också helt okej, säger Mikael Stridsberg.

Inga förkunskaper krävs och vanliga träningskläder räcker gott och väl.

Publicerad 15 May 2019 07:00