Foto. Privat

Butiksägaren efter senaste rånet: "Jag orkar inte mer"

Har utsatts flera gånger på bara några veckor

SVEDALA. På bara några veckor har Amir Burhani som driver jourbutiken på Norra Tvärgatan utsatts för flera väpnade rån. När hans anställde under måndagseftermiddagen åter fick en pistol riktad mot sig rann bägaren över. "Jag hade tänkt försöka hålla öppet månaden ut, men det går inte. Jag orkar inte mer nu".

Det var strax före klockan 14 på måndagseftermiddagen som en ensam gärningsman tog sig in i butiken och hotade Amirs anställda med ett pistolliknande föremål.

– Han gick fram till kassan och började roffa till sig cigaretter. Sedan försvann han snabbt ut, berättar Amir Burhani.

Tillvägagångssättet var ungefär som förra gången och gången dessförinnan. Denna gång var gärningsmannen maskerad med motorcykelhjälm.

– Jag har mina misstankar om att det rör sig om samma person och jag vet till typ 80 procent vem det är. Den informationen har jag delat med mig av till polisen tillsammans med övervakningsbilder från butiken.

Eftermiddagens rån är ett i raden av många. Senast för några veckor sedan blev en annan anställd utsatt medan Amir var iväg på ett ärende i Malmö.

– Det är ett lugnt område där det inte rör sig så mycket folk dagtid. Jag tror det är därför som just vi drabbas.

Redan efter förra rånet bestämde sig Amir för att stänga butiken i Svedala och lägga allt fokus på sin butik i Lomma.

– Sedan dess har jag kommit överens med Svedalahem att korta mitt kontrakt med ett halvår. Men jag har ändå sex månader kvar då jag kommer behöva betala hyra för en stängd butik.

Till följd av att han ändå behöver betala hyra hade Amir hoppats på att kunna hålla butiken öppen i alla fall juni ut, men efter dagens händelse blir det inte så.

– Jag orkar inte mer. Det här går inte.

Publicerad 10 June 2019 16:38