Johnny Cickovski och Silvia Nilsson Cickovska i lokalen på Storgatan, där Svedalas nya gym växer fram. På väggen bakom dem ska

Johnny Cickovski och Silvia Nilsson Cickovska i lokalen på Storgatan, där Svedalas nya gym växer fram. På väggen bakom dem ska "bioduken" sättas upp. Foto: Emma Brännman

Framtidens gym öppnar i Svedala – satsar på virtuell träning

Räknar med att ha fullt inom ett halvår

SVEDALA.

Den 28 september öppnar Svedalas nya träningsanläggning Fame fitness. Bakom satsningen står Svedalaborna och makarna Silvia Nilsson Cickovska och Johnny Cickovski.

Av
Emma Brännman

De driver sedan tidigare ett stort gym i Trelleborg men Silvia Nilsson Cickovska, som är uppvuxen i Svedala, har varit på jakt efter en lokal i Svedala i många år.

– Jag har letat efter en lokal här i 20 år. Att äntligen få starta upp någonting här är en dröm som blir sann. Det var ju här jag skulle ha börjat egentligen, säger hon.

Fame fitness i Svedala kommer att bli en gruppträningsstudio av det mindre slaget. Här erbjuds bland annat spinning och body pump. Träningssalen kommer att ha plats för 15 personer under spinningpassen och sex under övriga gruppträningspass. Men det som skiljer Fame från traditionella gym allra mest är att virtuella träningspass står i fokus.

– Det innebär att i stället för att ha fysiska passledare så riktar deltagarna sina blickar mot en skärm om fyra och en halv gånger två och en halv meter, berättar Silvia Nilsson Cickovska.

Gruppträningspassen leds av förinspelade videos med proffsinstruktörer. Under spinningpassen visas en film som ger känslan av att cykla någon helt annanstans, så som i naturen, i storstaden eller i rymden.

– Virtuell träning är framtiden. Träning i små grupper tror vi också kommer att komma mer och mer. Folk vill känna sig bekväma när de går och tränar. Alla är nybörjare någon gång och då kan det vara skönt att börja i mindre skala, säger Silvia Nilsson Cickovska.

Gymmet kommer att vara öppet klockan 05–22 alla dagar om året. Lokalen är bemannad under vissa tider men tanken är att det ska sköta sig självt i stor utsträckning. Medlemmarna bokar in sig via appen och checkar in och ut själva. Gymmet kommer att ha ett max i antal medlemmar på 500 stycken, vilket Silvia och Johnny räknar med att uppnå inom ett halvår.

– När vi bytte lokal och hade nyinvigning i Trelleborg för tre år sedan fick vi 200 nya medlemmar redan första dagen, så vi är förhoppningsfulla, säger Johnny Cickovski.

Fame fitness ligger på Storgatan 13 och invigs den 28 september med öppet hus och prova-på-träning.

Publicerad 15 August 2019 07:00