Ingegerd Liljekvist på Aggarps djurhem har goda förhoppningar att katten kommer klara sig.

Ingegerd Liljekvist på Aggarps djurhem har goda förhoppningar att katten kommer klara sig. Foto: Privat

Makabra fyndet: "Så fruktansvärt att man saknar ord"

Tre ungar var redan döda och den fjärde svårt medtagen

AGGARP/ABBEKÅS. På Aggarps djurhem kämpar en liten kattunge just nu för sitt liv. Hans tre syskon är redan döda efter att ha blivit dumpade i en sopsäck. "Jag förstår inte hur man kan göra något så fruktansvärt", säger föreståndaren Ingegerd Liljekvist.

Det var under torsdagen som den lilla kattungen, som uppskattningsvis är 4-5 veckor gammal, lämnades in på Aggarps djurhem, medvetslös och illa medtagen.

– En familj hade hittat den tillsammans med sina tre syskon i en sopsäck i Abbekås, berättar Ingegerd Liljekvist som är föreståndare på hemmet.

De tre syskonen var vid upphittandet redan döda och den lilla katthanen som nu kämpar för sitt liv hemma hos Ingegerd var illa medtagen.

– Ögonen rullade och den var knappt vid medvetande. Förmodligen kan det inte ha funnits mycket syre kvar i säcken när familjen hittade den, säger Ingegerd som är bestört över hur någon kan behandla djur på det här viset.

– Det är inte ovanligt att vi får in övergivna kattungar så här efter sommaren, men att slänga dem i en sopsäck. Det är så fruktansvärt att man saknar ord. Det har har tagit mig väldigt hårt.

Den överlevande kattungen är nu satt i karantän där den kommer stanna tills den är tillräckligt stor för att avmaskas och vaccineras. Därefter kommer den förhoppningsvis kunna omplaceras till ett varaktigt hem.

– Vår första prioritet nu är att få ungens mage att fungera ordentligt så att den kan tillgodogöra sig näring.

Publicerad 16 August 2019 12:18