Stortorget förvandlas till utställningsplats.

Stortorget förvandlas till utställningsplats. Foto: Rickard Larsson

Motorklubben växlar upp inför årets veterandag

"Intresset är stort och ständigt växande"

SVEDALA.

Den 31 augusti är det dags igen för Svedala motor- och veterandag. Det välbesökta evenemanget fortsätter att locka en bred publik och utställare från stora delar av södra Sverige.

Av
Emma Brännman

Svedala motorklubb genomför enligt traditionen motor- och veterandagen den sista lördagen i augusti. Det blir det nionde evenemanget i följd sedan starten 2011. Evenemanget genomförs i samarbete med Svedala kommun och Svedala Handel. Hela Svedala centrum förvandlas till utställningsområde för veteranfordon.

– De som kommer med sina veteranfordon är från hela Skåne och Sydsverige. Intresset är stort och ständigt växande, det tycker vi naturligtvis är roligt. I år kommer vi att ha en mycket kunnig jury som väljer ut de fordon som ska få särskilt pris, "best in show", i sina respektive klasser veteranbil, MC, moped och nu också den nya delen med veterantraktorer, säger Hans Järvestam, planerings och genomförandeansvarig, i ett pressmeddelande.

Motor- och veterandagen lockar en bred publik.

Motor- och veterandagen lockar en bred publik. Foto: Rickard Larsson

I år blir det alltså även utställning av veterantraktorer. Det sker på cirkusplatsen vid Ågatan och det ordnas transport mellan Stortorget och cirkusplatsen med en öppen vagn, kopplad till en traktor förstås. Räddningstjänsten erbjuder också transport i sin bandvagn.

Arrangörerna från Svedala motorklubb tror att en av årets höjdpunkter blir räddningstjänstens medverkan. Räddningstjänsten ställer upp sitt höjdfordon på cirkusplatsen, där besökare har möjlighet att ta en åktur i korgen.

– Dessutom kommer "Frivilliga Automobilklubben" att visa upp militära fordon, säger Hans Järvestam.

Evenemanget pågår klockan 9–15 den 31 augusti.

Publicerad 16 August 2019 11:07