Roland Sjöholm.

Roland Sjöholm. Foto: Emma Brännman

Han planerar yrkesmässa för unga 2020: "Vi behöver hjälpa barnen så gott vi kan"

Roland Sjöholm och Skurups kommun får 100 000 till evenemanget

SKURUP.

Roland Sjöholm och Skurups kommun planerar för en stor yrkesmässa för kommunens unga medborgare nästa år. På mässan ska de få inspiration och information om vilka möjligheter som väntar dem.

Av
Emma Brännman

Nästa år kan Skurup få en egen yrkesmässa. Roland Sjöholm, på SA bygg, har tillsammans med Skurups kommun beviljats 100 000 kronor från Skurups sparbank för att satsa på en endagsmässa med syftet att barn och unga ska få möta företag och andra verksamheter från kommunen.

– Tanken är att visa för ungdomarna vilka möjligheter som finns i vår kommun. Det är en idé som jag har funderat på ett tag nu. Jag tog kontakt med kommunens näringslivsstrateg, Henrik Lundblad, som nappade på förslaget, berättar Roland Sjöholm.

De 100 000 kronorna som de nu har beviljats ska användas till att anlita en projektledare. Roland Sjöholm ser gärna att målgruppen är från fjärde klass till och med gymnasiet.

– Det kan vara svårt med alla val man har att göra i dag, det ser väldigt annorlunda ut jämfört med när jag växte upp. Vi vuxna behöver hjälpa barnen så gott vi kan. Jag tror att det är bra om barn och unga tidigt kan få information om vad som finns, och att det finns någonting för alla. Om man så vill bli kyrkvaktmästare, undersköterska eller egenföretagare. På mässan ska alla verksamheter kunna inrymmas.

Under dagen kommer mässan att vända sig till de unga kommuninvånarna. Till kvällen kan det sedan bli mingel mellan de olika aktörerna på mässan, och andra personer bjudas in.

– Vi ska ha ett möte i dagarna och diskutera när och var det kan bli aktuellt att arrangera mässan, kanske i samband med att niondeklassarna ska göra sina gymnasieval. Min förhoppning är att mässan ska bli återkommande, om inte varje år så åtminstone vartannat, säger Roland Sjöholm.

Publicerad 02 December 2019 00:00