Bild från 2017 års evenemang.

Bild från 2017 års evenemang. Foto: Smart little village

Smart little village återvänder nästa år

"Vårt syfte är att skapa kontakter och förmedla goda exempel"

SKURUP.

Det blir en ny upplaga av Smart little village i Skurup nästa år. Preliminära datum för konferensen är 21–22 oktober.

Av
Emma Brännman

Konferensen Smart little village återkommer till Skurup nästa år. Smart little village genomfördes av företaget Gefion AB i samverkan med bland andra Skurups kommun 2017 och 2019.

Smart little village har fokus på samhällsutveckling i mindre kommuner. Besökarna får ta del av samtal, workshops, föreläsningar och mingel.

Genom ett avtal som nu tecknats mellan Gefion och kommunen bidrar Skurups kommun med 50 000 kronor till arrangören, för att evenemanget ska kunna hållas även nästa år. Kommunen upplåter vederlagsfritt Skurups Sparbank Arena i totalt fyra dagar, samt matsalen på Prästamosseskolan för eventuellt kvällsmingel. I gengäld får kommunen bland annat marknadsföring i samband med, och platser på, konferensen.

Syftet med Smart little village är att skapa kontakter och inspirera. Inför förra årets konferens sade grundaren Peter Eyerman som följer:

– Min dröm är att alla besökare ska lämna konferensen med tre-fyra konkreta och bra exempel som de kan använda sig av i sin organisation, och tre-fyra nya och bra kontakter. Vårt syfte är ju att skapa kontakter och förmedla goda exempel.

De preliminära datumen för Smart little village 2020 är satta till 21–22 oktober.

Publicerad 04 December 2019 00:00