Såhär kan det se ut under en spelkväll med BRISS (Brädspel och rollspel i södra Sverige).

Såhär kan det se ut under en spelkväll med BRISS (Brädspel och rollspel i södra Sverige). Foto: BRISS

Ung brädspelsförening prisad – har vuxit mycket på kort tid

Intresset för brädspel och rollspel förenar hundra medlemmar i Svedala

SVEDALA.

Brädspelsföreningen BRISS har utsetts till årets förening enligt nationella spelföreningen Sverok. Föreningen startade 2016 och har nu nått 100 medlemmar.

Av
Emma Brännman

Spelhobbyföreningen Sverok firade nyligen födelsedag och passade i samband med detta på att prisa några av sina medlemmar. Årets spelare, årets förening, årets eldsjäl, årets hjälte och årets evenemang blev utsedda.

Bland Sveroks 2800 medlemsföreningar var det Svedalaföreningen BRISS (Brädspel och rollspel i södra Sverige) som blev årets förening. Anledningen är dess arbete och engagemang kring det lokala evenemanget ”BrissCon”. Föreningen var även nominerad i kategorin ”årets evenemang” för detta.

BrissCon är ett brädspelsevent för unga som gamla, killar som tjejer och erfarna som nybörjare. Eventet samlar 50-60 deltagare och anordnas ett par gånger om året.

Föreningen BRISS startade 2016 och ordförande Anders Nilsson är mycket stolt över utmärkelsen, och vad föreningen hittills har lyckats åstadkomma.

– Vi var några kompispar som brukade ses och spela brädspel. Efter ett tag bestämde vi oss för att starta en förening och sedan dess har vi bara blivit fler och fler. Nu är vi nästan precis hunda medlemmar, berättar Anders Nilsson.

Nästa BrissCon äger rum den 11–12 januari på Blomgatan 2 i Svedala. Föreningen ordnar även andra, mindre, spelträffar med olika inriktningar och brukar då ses hemma hos någon av medlemmarna.

– Vi brukar hyra en lokal för de större eventen, men nu börjar vi bli så pass många att vi snart inte får plats på vårt vanliga ställe, konstaterar Anders Nilsson som hoppas hitta en större lokal inom kort.

Sverok är ett förbund med 55 000 enskilda medlemmar och 2800 medelmsföreningar. Inom Sverok startar och driver framförallt ungdomar egna föreningar. Brädspel, rollspel, lajv, figurspel, e-sport och LAN utgör några av de huvudsakliga verksamheterna.

Publicerad 06 December 2019 08:58