Det blir tredje gången som ekipagen sprider stämning på julafton.

Det blir tredje gången som ekipagen sprider stämning på julafton. Foto: Privat

Tomtemor och frieserhästar sprider stämning på julafton: "Alla vi möter är så glada"

Ekipaget rullar genom Svedala för tredje gången

SVEDALA.

På julaftons förmiddag sjunger bjällrorna från tomtemors häst och vagn igen. Det blir tredje gången som Jessica Andersson och hennes frieserhingstar sprider julstämning i byn.

Av
Emma Brännman

Kanske har du sett tomtemor och hennes ekipage med häst och vagn gå runt i byn på julafton? Eller i alla fall hört bjällrorna? I år är det dags igen.

För två år sedan körde de genom Svedala och delade ut pepparkakor. Tilltaget blev väldigt uppskattat och året därå fick de sällskap av ytterligare ett ekipage.

– Förra året var det några som berättade att deras barn började tro på tomten när de såg oss köra förbi. Det tyckte jag var roligt, berättar Jessica Andersson.

Nytt för i år är att de kan göra kortare stopp för att leverera julklappar av tomtemor längs vägen. Är man intresserad av det kontaktar man Jessica Andersson direkt och kan i så fall lämna av sina klappar hos henne innan julafton.

Syftet med julaftonsrundan är helt enkelt att sprida julstämning till Svedalaborna. Ekipaget utgår från Tittenté där Jessica Andersson bor med sina frieserhästar. I år får de också sällskap av ett ponnyekipage.

– Vi kommer med bjällerklang och alla vi möter är så glada. Vi startar klockan tio i Tittenté och sedan kör vi in till Svedala, säger Jessica Andersson.

Rutten går Börringevägen, Långgatan-Bökebergsgatan, Kyrkogatan, Storgatan, Johanborgsgatan, Algatan, Sveagatan, Långgatan och sedan Börringevägen igen.

Publicerad 12 December 2019 00:00